Léto a jeho rozmary

Věřím, že mnozí z vás mají podobnou radost z léta jako já, i přes všechny jeho rozmary. Máme dostatek vitamínu D, čerstvého ovoce a zeleniny…a přesto existují důvody, proč je dobré ponechat ve svém jídelníčku i zelené potraviny.

Kromě celé řady jiných účinků této „zelené potraviny“ v letním období asi nejvíce oceníme vlastnosti beta karotenu, kterého chlorella obsahuje hojné množství (180 mg/100 g). Ten chrání kůži před negativními vlivy UV záření – spáleninami (zvláště u citlivých jedinců – světlo a rusovlasí lidé se sluneční alergií, pacienti s vitiligem = onemocněním, při kterém chybí kožní pigment melanin) a rakovinou kůže.

Stejně jako kůži chrání beta karoten i sliznice, proto je indikován u onemocnění dýchacích cest, trávícího a močového systému.

Mrkev jako zdroj beta karotenu se doporučovala od pradávna k ochraně a zlepšení zraku. Beta karoten spolu s vitamínem C, E, selenem atd. patří mezi antioxidanty = látky s protinádorovým účinkem (jak známo, Chlorella Green Ways obsahuje i dostatek dalších vitamínů, minerálů a stopových prvků).

Potřebujete-li na váze ubrat nějaký ten kilogram, využijte právě tohoto období k zahájení očistné kůry pomocí Chlorelly Green Ways. Výrazně tlumí chuť na sladká lákadla, upravuje vyprazdňování, pročistí zažívací trakt i vnitřní orgány od toxických látek. Současně do pročištěných a omlazených buněk dopraví hojně všeho, co potřebují pro správnou funkci.

Nezapomeňte také připravit organismus na zimní měsíce plné infektů, stresů v zaměstnání atd. Pravidelným užíváním Chlorelly Green Ways můžete výrazně zvýšit obranné síly organismu pro nastávající období.

Takže doporučuji k vodě i na dovolenou s sebou vzít „smaragdový pokrm“ Chlorellu Green Ways a pojídat ji průběžně místo pamlsků (určitě vám časem zachutná). Budete chránit svůj organismus před slunečním zářením, doplníte chybějící vitamíny, posílíte imunitu. Vyčištění a nasycení buněk uvnitř těla se určitě projeví nejenom tím, že se budete cítit dobře, ale také zdravým a omlazeným vzhledem.

Hodně pozitivních zážitků na vašich cestách!

Pandemie kvasinky

Dnes bych chtěla otevřít téma, které mi přijde velmi aktuální a je tak trochu intimní:-)

Jedná se o pandemii mykóz a jiných problémů spojených s přemnožením hub, kvasinek a plísní v těle. Sama jsem se vrhla na studium, když jsem řešila ekzém svůj i mé dcery a přišla jsem na to, že vše je propojení více, než na první pohled vypadá.

Snažila jsem se o max. stručnost, ale u tohohle tématu to úplně nešlo:-( Tak čtěte, co je libo!

Takhle to začíná v našem střevu: nálet mikroorganismů:

A pokračuje někdy na první pohled nevinně:

Ostatní obrázky už  nebyly pro slabší povahy, takže jen slovně:

gynekologické záněty, ale i svědění konečníku, šupinaté ekzémy, nadýmání, zápach z úst, mastící se pokožka hlavy, bolesti svalů a kloubů, neodolatelná chuť na sladké, pálení a svědění kůže, suché dlaně, hluboké boláky, akné, plísně kůže a nehtů, pachuť v ústech, záněty dásní, světlý jazyk, průjmy, nesnášenlivost alkoholu, pálení, svědění a slzení očí, chronická rýma, ušní záněty s hnisavými výtoky, pokles sexuální touhy, zduřelé uzliny, imunitní poruchy, opakované záněty, alergie na potraviny, zimomřivost, noční pocení, otoky, poruchy koncentrace, apatie, nespavost, deprese, chronická únava….

Taky mě zaujalo, že prakticky každý pacient se zhoubným onemocněním má současně také některé mykotické onemocnění.

Říkáte si, v tom se najde snad každý…ale možná právě o to tady jde.

Abychom byli trochu konkrétnější, můžete si udělat jednoduchý test: ráno na lačno plivněte do sklenice s odstátou vodou. Když bude slina putovat do 15 min ke dnu, tak máte kvasinku, a zamořenost se pozná podle toho, jak moc to půjde ke dnu, pokud celá slina jak Titanic padne, tak silné zamoření a pokud jen provazce, tak slabé. Večer před testem nepoužívejte ústní vodu, pokud jí používáte.

A jak z toho ven? Asi už tušíte..jde opět o STŘEVO.

Laktobacily, které určitě znáte, hlídají hladinu kvasinek a pokud jsou kolonie těchto přátelských baktérií zdecimovány, kvasinky nemá kdo hlídat a díky přemíře rafinovaného cukru, pečiva a dalších sacharidů, dochází rychle k jejich nekontrolovanému přemnožení a expanzi do dalších částí těla.

Jak nám pomohou zelené potraviny?

– mají lehce zásadité ph (7,5) – hojí záněty střevní sliznice

– obsahují vlákninu  – mechanická stimulace střevní peristaltiky (chlorella uvolňuje usazeniny a balasty – jako záchodová štětka)

– obsahují růstový faktor – obnova normální střevní mikroflóry

– stimulují nervově svalové ploténky v hladké svalovině střevní stěny – podpora přirozené střevní peristaltiky

– vysoký obsah enzymů u mladého ječmene – dohlíží na trávící procesy

Ječmen a chlorella mohou být začátkem při změně životního stylu.

Jestli jste dočetli až sem, slibuji, že příští email bude krátký!

Jana

Něco pro gurmány

Dříve jsme hodně mluvili o tom, že úplně nejlepší je pít ječmen zalitý vlažnou nebo studenou vodou, a to ideálně nalačno, aby z něj naše tělo využilo všechny v něm obsažené prospěšné látky, zejména enzymy. A v létě je to opravdu skvělý osvěžující nápoj.

Proč si ale trochu nezaexperimentovat (zvláště když teď máme v každém balení o 50g ječmene navíc) a nepřidat jej do svých oblíbených smoothie nápojů. Pro inspiraci připojuji 2 jednoduché recepty a zbytek nechám na vaší fantazii a chuťových buňkách…

Zelený koktejl s datlemi:

3/4 l vody, hrst den předem namočených mandlí, několik datlí, 3 vrchovaté lžíce zeleného ječmene

Mandle a datle rozmixujeme s vodou, přidáme mladý ječmen GW. Stačí jednou rozmixovat a výživný nápoj je hotov!

Jarní zelená senzace:

3/4 l vody, mladá kopřiva. 1 lžíce mladého ječmene GW, 1 banán

Všechny ingredience rozmixovat a výživný nápoj je na světě. Ať vám chutná!

A ještě jeden tip nejen pro dámy na dlouhé letní večery:-)

http://www.zdravimazelenou.cz/zajimavosti/pletova-maska-z-jecmene/

Přeju krásné léto plné barevných nápadů!

Jana

Tři základní faktory zdraví

Hlásím se dnes s malým zamyšlením. Má práce ve zdravotnictví, ale i příběhy mých blízkých mě neustále nutí k bádání nad otázkou, co vlastně stojí za našimi neduhy a co nám bolest chce říci. Každý případ je individuální, ale daly by se definovat tři základní faktory, které podmiňují zdraví.

Jsou to:

  • Strava – jediné, co ovlivnit můžeme hned
  • Pohyb – překonáme-li lenost a upravíme časování dne – lze ovlivnit (pokud není samozřejmě zdravotní handicap)
  • Psychika – faktor, který se v lidském životě nejhůře ovlivňuje

Otázka zní „Ovlivníme alespoň to, co ovlivnit můžeme ?“ A začneme hned nebo budeme čekat až přijde problém v podobě nemoci? Nebo se domníváme, že i tuto situaci za nás někdo vyřeší? Lékař, léky, operace, …?

Pokud patříte do skupiny lidí, která situaci chce řešit, protože ví ……jste na nejlepší cestě ke své pohodě.

A já vím, že patříte, jelikož už jsme spolu na toto téma několikrát rozmlouvali 🙂

A abychom se trochu dotkli i té psychické stránky, připojuji rozhovor s naším předním psychosomatickým lékařem, Janem Hnízdilem. Jeho slova jdou k podstatě věci a to se mi na něm líbí.

https://www.vitalia.cz/clanky/bud-se-chcete-lecit-anebo-uzdravit/

No ale co ten pohyb? Ten pro mě znamená  život…dokud se člověk přiměřeně hýbe, většinou ho záda nebo klouby nebolí. A pokud tohle nefunguje, tak se problém skrývá buď v psychice nebo ve stravě. Samozřejmě další otázkou je, co znamená slovo přiměřeně…ale tuto otázku nechám už pro dnešek „viset ve vzduchu“, ať se může rozjet vaše fantazie….

Přeju vám hodně štěstí v nalézání odpovědí na vaše otázky

Jana

Jak se léčit přírodními látkami

Jeden můj kamarád je obchoďák a na svých cestách nejčastěji poslouchá radiožurnál:-) Občas jsem se tomu i zasmála. Ale nedávno mi přihrál poutavý odkaz. A tak si říkám, že na tom poslouchání rádia občas něco bude:-)
Rozhovor přináší informace o tom, jak si člověk může pomoci sám, které potraviny nám prospívají, jakou roli hraje psychika… Trvá pouhých 30 min, určitě si to pusťte, třeba k žehlení nebo před spaním.

Brambůrky pod drobnohledem

To, že brambůrky nejsou pro tělo zdravé, ba nám spíš škodí, víme všichni. Ale pokud by vás zajímalo proč a jiné detaily, posílám odkaz  na uživatelský test.
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/367240-test-bramburky-pod-drobnohledem-kolik-je-v-nich-toxickeho-akrylamidu.html

Tak je můžeme vyměnit za jinou pochutinu, třeba krekry z červené řepy, konopné nebo kmínové chipsy. Velmi chutné má pro mě značka Damodara:-)  www.damodara.cz

Přeju dobrou chuť!